Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от endeavour Покажи съобщение
    Еееех, само ако знаехте колко "пирфьектни" автомобила и в частност алфи съм огледал в Пейзбърг...(за неосведомените това е кодовото име на Пазарджик) И сякаш стана правило - не съм се спрял на нито една... И още нещо - понятията "Алфа" и "автоматик" са несъвместими. Уф, забравих, че става дума за фиати
    Не брато. Тази е верно много добра. Аз просто не виждам забележки по нея, а факта, че замина за 3 дни бие и рекорда на колегата Leshoiad http://clubalfaromeo.com/forum/showt...&highlight=166 от форума, дето си продаде туин спарковата за 1 седмица, която верно беше "пиерфекта" без капка ирония. Иначе чепели се продават в Пазарджик, толкова колкото и в другите градове. Особено в село Труд до Пловдив, не че се опитвам да кажа нещо разбира се.
    Last edited by andro88; d.m.y г., 15:48.
    Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum

EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer

Comment

• Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
      Ти виждал ли си я въпросната кола, или само си чешеш пръстите по клавиатурата?
      След като пиша в раздел "Общи приказки", не виждам на тебе какъв ти е проблемът, дори и да си чеша пръстите? Ако си ме нарочил за поредния, с който смяташ да се заядеш, няма да стане, не се хаби
      ...
      155 1,6 TS 16V `96
      166 2,4 JTD `99
      147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

• Изобщо не смятам да се заяждам, просто те карам да се досетиш, че пишеш глупости. Където и да е в България има бисери, има и лайна. Категоризациите са за идиоти, а аз не мисля, че си такъв. Човек като търси кола ако се води по такива клишета, нищо няма да си купи, освен от магазина.

Comment

• Да тушираме малко работата-
          Влезе ми мухата да сменя маслото с Selenia HPX 20W60. Гледам, че английските колеги го хвалят особено при по-стари дизелаци. Определено подобрявал работата двигателя и особено тракането на маслената помпа.
          Някой да има преки впечатления и да е слагал на неговата такова?
          Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum

Comment

• Сутрин в студа ще има вискозитет на желе, сам се досещай как се отразява на турбината, докато колата загрее...

Comment

• Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
              Сутрин в студа ще има вискозитет на желе, сам се досещай как се отразява на турбината, докато колата загрее...
              Че кво му е да поработи на място 1-2 минути .. Във всеки случай срещу зима не е много оптимално, за мен максимумът гъстота при минусови температури е 15W50 и то пак зависи на каква кола.
              sigpic
              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                Че кво му е да поработи на място 1-2 минути .. Във всеки случай срещу зима не е много оптимално, за мен максимумът гъстота при минусови температури е 15W50 и то пак зависи на каква кола.
                Разбирам ви, но си мисля еднакви ли са условията на двигателя, когато е нов и когато е на 500 000 км. Говоря за това, че в книжката се препоръчва 10W40 когато е нова, ама след толкова много километри и нормално износване не е ли добре да се слага масло с по-висок вискозитет особено след W-то, ерго когато е топла. Щото тогава износените двигатели ще покажат слабост примерно с 5W-30 да кажем. Под слабост разбирам намалена компресия, оттам и динамични характеристики на двигателя. Та определено мисля за масло с по-висок вискозитет

Comment

• Според мен много мислите
                  Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Според мен логичният избор вместо 10W40 е 10W60.
                    20W60 идва малко тегаво за нашите зими.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

• аз си карам с предписания от производителя вискозитет и не мога да се оплача
                      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                        Според мен логичният избор вместо 10W40 е 10W60.
                        20W60 идва малко тегаво за нашите зими.
                        Има ли 10W60? Според каталога на SAE такова няма Иначе се вмества точно в това, което говоря. Защото като загрее колата и маслото оредее почва да трака веригата.
                        Last edited by andro88; d.m.y г., 20:45.

Comment

• Първоначално публикувано от andro88 Покажи съобщение
                          Има ли 10W60? Според каталога на SAE такова няма Иначе се вмества точно в това, което говоря. Защото като загрее колата и маслото оредее почва да трака веригата.
                          Аз карам с такова Castrol edge sport. Много съм доволен.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                            Аз карам с такова Castrol edge sport. Много съм доволен.
                            Значи ще се пробва. Щото не ме радва като загрее да трака като тракторна редосеялка. Ако до тогава не съм взел 20 клапановия автоматик де

Comment

• Махни веригата и вала де.По-евтино е от 20 кл.
                              sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

• Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                                Махни веригата и вала де.По-евтино е от 20 кл.

---------- Post added at 22:01 ---------- Previous post was at 21:47 ----------

Аз на JTD-то съм с WR 5W40 и нямам никакви ядове с 10W60 съм на V6-kа и съм нмого доволен.Не съм много в час но 10W60 става ли за дизелови двигатели?

Comment

Working...
                                X